BOŽIJI DAR: Sa devet godina je diplomirao, a zatim krenuo na doktorat!

Laurent Simons, čudo od djeteta iz Belgije, pokazao je izvanredan akademski potencijal u vrlo ranoj dobi.

Laurent je vrlo rano završio srednju školu i upisao se na Tehnološko sveučilište Eindhoven kako bi studirao elektrotehniku. Njegov talent prvo su opazili djed i baka, a roditelji su smatrali da pretjeruju, no ubrzo su se i učitelji složili, prenosi Index.hr.

Testirali su ga iscrpno u potrazi za granicama njegovog talenta i kazali su roditeljima da je poput spužve, upija nevjerojatno puno informacija i to brzo.

Laurent dolazi iz liječničke obitelji, ali i dalje nema objašnjenja zašto je tako nadaren. Sveučilište je prepoznalo njegov potencijal, ali je došlo do neslaganja između njegovih roditelja i sveučilišta oko datuma njegovog diplomiranja. Roditelji su željeli da diplomira prije svog 10. rođendana, što se nije poklopilo s planom sveučilišta, jer Laurent još uvijek nije završio sve potrebne kolegije.

Kao rezultat toga, Laurent je napustio sveučilište 2019. godine u dobi od 9 godina. Od tada nema službenih informacija o njegovom akademskom napretku ili planovima za istovremeni doktorski studij elektrotehnike i medicine.

Sjoerd Hulshof sa sveučilišta kazala je da je Laurent “jednostavno izvanredan”. “Laurent je najbrži student kojeg smo ikada imali. Ne samo da je hiperinteligentan nego je i vrlo suosjećajan”.

Njegov talent, naravno, nije ostao nezamijećen i već su ga tražila prestižna sveučilišta diljem svijeta. Međutim, detalji o njegovim daljnjim planovima školovanja nisu poznati.

Njegovi roditelji su pazili da Laurent uz učenje ima vremena i za igru. “Nismo željeli da postane previše ozbiljan. On je radio štogod je želio”, kazao je njegov otac Alexander i dodao da su morali “pronaći ravnotežu između dječaštva i njegovih talenata”.

Iako su neki detalji o Laurentovom akademskom putovanju nejasni, njegov izvanredan potencijal i dalje ostaje neupitan. Ostaje da se vidi kako će se razvijati njegova priča i kako će njegov talent oblikovati njegovu budućnost.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *